Category: Türkçe

Date:

Bir süredir sitemi arkadaşım Remzinin slicehost VPSinde barındırıyordum ancak ping süreleri 177 ms civarlarında olmasına rağmen sitenin bulunmasında ve yüklenmesinde ciddi sorunlar vardı. HTML/CSS bozuklukları meydana geliyordu ve tanımlayamadığım bu sorunları çözemedim. Tek bildiğim Apachenin zaman zaman böyle şeyler yaptığı. Ben de sistem yönetimi konusunda uzman olmadığım için sunucuları Türkiyede olan hosting firmalarını araştırmaya koyuldum ve sitemi bu firmalardan birine taşıdım. Şimdilik her şey güzel gibi. Ancak sitemin erişilemediği 2 haftalık süre içerisinde maalesef ciddi ziyaretçi kaybına uğradım. Umarım durum düzelir.

Okul da güzel ve yoğun gidiyor, Veri Madenciliğinin 1. vizesini olduk. İşlem hatası yoksa fena geçmedi, zira 5 sayfaya yakın işlem vardı. Hesap makinesi kullanarak yaptık hepsini ancak makine kullanmaya alışkın olmayan bir birey olarak karıştırmadıysam iyidir. Sonuçları sabırsızlıkla bekliyoruz :) Dün okul Tiyatro ekibimizin gösterimi vardı, ona katıldım. Yıllardır tiyatroya gitmediğimi fark ettim. En son lisedeyken 2-3 yıl kendim oynamıştım :) Oldukça başarılı bir oyundu. Trajikomik, zaman zaman duygulandıran, zaman zaman güldüren, bol taklit, dalga geçme, mesaj gönderme unsurları içeren bir oyundu. Akşam durakta ekipten birkaç kişiyi gördüm ve tebrik ettim. Öğrendim ki haftada 3 gün, oyuna yaklaşırken ise her gün çalışıyorlarmış. Pes doğrusu. Ben de isterdim ancak o kadar vaktim yok maalesef.

Yine aynı gün Real Time and Embedded Systems konulu bir seminer vardı. Bir firmadan konuşmacı gelmiş.Gerçek zamanlı ve gömülü sistem tanımını yaptı ve geliştirme aşamalarından bahsetti. Bu alanda en büyük problem hata ayıklamaymış. Genel bir girişin ardından Windows CE 6.0 işletim sistemini tanıttı. Duyduğuma göre geliştirme lisansı $999, sistem başına $8-20 imiş. Öte yandan mikroişlemci fiyatlarının € 1 dolaylarında olduğunu öğrenip şaşkınlık yaşadım. Eğlenceli konular olmalı. Gömülü sistemler için sadece Windows CE yok tabii ki. En popüleri TinyOS olmakla birlikte sürüyle işletim sistemi var. Yazılım geliştirme için de dil çeşitliliği mevcut: Assembly/C/C++/C#/Java/Python/Tcl/Lua.

Nette gezinirken rastladığım Pythonla alakalı çeşitli çalışmalar:

Diğer bir duyuru: 13 Nisan Salı 13.00da arasında arkadaşım Erçin Dinçer Linux semineri, sonraki haftalarda salı 13-16 arasında ise bash komutlarını hızlıca geçerek sistem yönetimine dair kurs verecek. Linux temellerinden ziyade yönetimine dair olacakmış. Kursun hazirana kadar, belki daha da uzun sürmesi bekleniyor. Kurs Kadir Has Üniversitesinde olacak. Salonu hatırlamıyorum ancak D Bloktan girince camda afişleri görürsünüz zaten.


Share: FacebookGoogle+Email


comments powered by Disqus