Category: Türkçe

Date:
Staj'da kullandığım bilgisayar

Staj Bilgisayarım

Üçüncü stajımı da bitirmiş bulunuyorum, mezun olduktan sonra da staj yapmak istiyorum, mümkünse yurt dışında, yok mu başka staj veren? :P Tamam, sululuğu keselim. Geçtiğimiz cuma günü itibariyle TÜBİTAK/UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus Projesi üzerine yerine getirdiğim staj görevimi (istifa bildirisi gibi oldu ya) tamamlamış bulunuyorum. Daha önceki Tellcom ve Alcatel stajlarımda da birçok şey öğrenmekle birlikte bu stajımın ilgi alanım dahilinde olması sebebiyle daha verimli geçtiğini düşünüyorum.Önceki stajlarımda ilgi alanım dışındaki şeyleri öğrenirken burada merak ettiğim şeyleri öğrenme imkanı buldum. Keşke devam etseydim diye içimden geçirmedim değil. Süre biraz kısıtlı geldi bu sefer. Bunda yeni bilgilerin çoğunu ilk haftada öğrenmem ve biraz da bir haftalık proje taslağımın çöpe gitmesinin etkisi var. Diğer haftalarda ise kod yazıp, belge hazırlayıp kurulum işleriyle uğraştım. Böyle olunca başka bir açıdan sanki diğer stajlara göre daha az öğrenmişim gibi bir his de uyanmıyor değil. Ama önemli olan miktar değil, önem, kullanışlılık. Bu arada, tanıştırayım, resimdeki benim kullandığım bilgisayar ve Logitech Wave klavyem. Çok hoş bir şey... Sessiz ve hızlı yazmaya imkan tanıyor.

Her neyse, Sahip ve Paket Arama adlı iki projeyi tamamladım. Çok büyük projeler değildi, dilerdim ki son kullanıcının kullanacağı bir şeyler yapayım, ancak hepsi önceki dönemlerde yapılmış neredeyse. Sorun değil, bunlar da zevk aldığım projelerdi. Djangoyu -her ne kadar sığ da olsa- daha iyi tanıma imkanım oldu ve PyQt4 tecrübesi edindim.


Seminer öncesi geyik yaparken

Seminer öncesi geyik yaparken


Ayrıca çok güzel arkadaşlar edindim. Benim masadan Fatih Arslan, Fethican Coşkuner, Çağlar Kilimci; diğer masadan Ceyhun Asılkazancı ve Burak Alkan. Bol bol bilgi alışverişinde bulunduk, yardımlaştık, testlerimizi birbirimizin bilgisayarlarında yaptık. Pardus ekibi de oldukça yardımcı oldu. Gökmen, Gökçen, Ozan ve Faik Uygur ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar. Ozanın 15 parmak klavye kullanması ve ekibin çoğunda yoğunluktan kaynaklanan dalgınlık dikkatimi çekti. Çok yoruluyorlar. Bir kere o buz gibi laboratuvarda sabahlamayı bile denediler! E, Gebzeye gitmek de yoruyor. Ancak imkan olarak herkese tavsiye ederim TÜBİTAKta çalışmayı. Devlet kurumunu pek andırmıyor, gayet modern bir yer.


Tübitak yerleşkesinde otlanan koyunlar. (Ördekler de vardı da resim çekmek yassak!)

Tübitak yerleşkesinde otlanan koyunlar. (Ördekler de vardı da resim çekmek yassak!)


Son günümüzde ise birer adet Asus Eee PC 1000H ve Acer AspireOne bilgisayar geldi test için. Görmeliydiniz, savaş çıktı ofiste: "Benim oooooo! Hayır beniiiiiiiiiiim!" Neyse, bir ara elleme fırsatım oldu aletleri. Çok küçükler, özellikle de klavyeleri. Yani yazı yazmak felan hikaye, en azından benim ellerim için. Belki ince elliler kullanabilir. Ekranlar küçük, ancak çözünürlük iyi. Biraz yavaşlık var. Asus biraz ağır kaçarken Acer oldukça hafif. Düşüncem o ki seminer vermek için ideal bilgisayar olsalar da günlük kullanım için oldukça sıkıntılı şeyler.


Asus Eee 1000h

Asus Eee 1000h

Acer AspireOne

Acer AspireOne



Ee, staj bitti, şimdi sırada okul var. Dün ders seçimlerimi yaptım. Geriye kalan 23 krediden 20sini aldım, belki 3 krediyi daha bırakırım. Okul başlayınca karar vereceğim. Şu anki okul planlarında seminer bombardımanı ve birçok proje ve ders görünüyor: Kurtarma Simülasyonu (Robotik) Projesi, Bitirme, Yazılım Mühendisliği, Bioinformatik, Ağ, Toplumsal Gönüllülük, Kültürel Antropoloji...

Aynı zamanda girmeyi düşündüğüm GRE ve Oracle sınavları...

Bu dönem de çetin geçecek galiba :)


Share: FacebookGoogle+Email


comments powered by Disqus